top of page
IMG_2897.JPG

TOM DICKE
pianist, componist en docent

Genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Hoera! Jan Beuving en ik zijn genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022, met het lied 'Jamal' uit onze huidige voorstelling 'Restante'. Op 2 april wordt bekend gemaakt wie de jury uitroept tot winnaar van de prijs.

 

Als je het lied vast wil horen dan kan dat hier.

TOM COMPONEERT

Ik volgde een studie compositie aan het conservatorium Utrecht, bij Henk Alkema. De belangrijkste les die ik er leerde is dat er een muziek bestaat die bij mij past, en dat ik me niet te zeer moet conformeren aan wat de traditie of de tijdgeest wil. Maak wat JIJ moet maken. Deze les neem ik nog altijd ter harte. Ik schrijf liederen voor het theater, maar ook klassieke werken, en heb eveneens affiniteit met musical en alternatieve pop. Als pianist vertrek ik vaak vanuit dat instrument, maar ik kan ook voor vrijwel ieder ander instrument schrijven, van zang tot klarinet en van musicalband tot een compleet symfonieorkest.

Op 24 april 2022 werd mijn koorstuk 'Almaar nader' uitgevoerd, een korte compositie voor achtstemmig koor a capella. Het werd door de Concertzender prachtig opgenomen, het stuk is hier te zien en te horen.

Componist
Video
Les van achter de piano_edited.jpg
Pianist

TOM MUSICEERT

Al jarenlang ben ik actief als pianist. Mijn klassieke achtergrond maakt dat ik oog voor detail heb, en het vele improviseren dat ik doe maakt me een goede luisteraar die snel kan schakelen en creatieve muzikale oplossingen kan bieden. Enkele jaren geleden maakte ik een album met eigen pianomuziek, Over het land.

 

Sinds 2015 ben ik de vaste begeleider en componist van cabaretier Jan Beuving. In het seizoen 2022-2023 staan we weer in het theater met ons programma Restante. Ook als improvisator en begeleider ben ik actief, waarbij ik een voorkeur heb voor het werken met jonge (semi-)professionals. Naast de piano ben ik ook ervaren in het bespelen van het Indiaas harmonium. 

AD045ADC-80CE-4F0A-925E-A658A0FA5954.jpg
Docent

NEEM CONTACT OP

  • Instagram

Dank voor je bericht, ik laat spoedig van me horen.

Contact

TOM GEEFT LES

Naast het werk als schrijver of speler ben ik docent aan twee theateropleidingen: de Koningstheateracademie in

's-Hertogenbosch (HBO-opleiding voor Cabaret) en de MusicAllFactory te Tilburg (deeltijdopleiding voor musical). Op beide scholen sta ik voor koren en geef ik muzikaal-theoretische lessen en begeleiding aan de piano. Zo nu en dan werk ik ook bij Fontys Hogescholen in Tilburg, op projectbasis, bijvoorbeeld als muzikaal leider bij het afstuderen van masterstudenten Muziektheater.

 

Voorts geef ik graag workshops/lessen om je te helpen werk dat je zelf schrijft te verbeteren. Dat kan gaan om muziek of een combinatie van tekst en muziek. Door mijn ervaring als theatermuzikant en liedschrijver heb ik een goed gevoel voor timing, de kleur van je woorden, toon en taal - je kunt het vaak nog zo veel duidelijker zeggen dan je denkt!

MAF-Carrie-26062021-JostijnLigtvoetFotografie-643.jpg

Foto: Jostijn Ligtvoet

Portret Tom Jaap Reedijk.JPG
bottom of page